EL JOC DE LES DIFERÈNCIES DE CIU

El model neoliberal de CiU provoca injustícies escandaloses.

L’impost de successions es va reformar durant el mandat del govern de progrés i només afectava al 4% de la població de tot Catalunya, és a dir, a la gent més adinerada.

La primera mesura del govern Mas, en un moment de manca d’ingressos, va ser prescindir dels 400 milions d’euros que proporcionava aquest impost a l’hisenda catalana per seguidament començar amb les retallades.
El que no es pot fer és demanar sacrificis i fer retallades als més desvalguts i perdonar aquest tipus d’impost redistributiu als que més tenen. Molts diuen que aquest era un impost injust, i potser, en alguns casos ho era però, és evident que després de la reforma del govern d’esquerres l’impost de successions només afectava als més adinerats. A més, s’ha de pensar que la majoria de persones que generen grans fortunes ho fan també, en part, gràcies a les infraestructures públiques (carreteres, autovies, aeroports, ports) que paguem tots els ciutadans. Per tant, és just que aquests diners acabin tributant.

Enlloc d’això, en el model econòmic neoliberal de CiU veiem contradiccions esperpèntiques com que les herències milionàries dels catalans més adinerats no tributen ni un cèntim i, en canvi, els nens i nenes que es queden a dinar a les escoles públiques catalanes han de pagar, cada dia, 3 euros per per poder escalfar-se el menjar que porten al tupper.

Anuncios

Acerca de pscvendrell

Treballem per millorar la nostre vila. Aquest espai vol ser un lloc de debat plural i participatiu obert a tots els vendrellencs i vendrellenques. També ens pots trobar a twitter @PSCVendrell i a Facebook, o a la pàgina web www.marticarnicer.cat i a elvendrell.socialistes.cat
Esta entrada fue publicada en Catalunya, Economia, Eleccions, Política general, Polítiques socials y etiquetada , , , , , , , , , , , . Guarda el enlace permanente.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s