El PSC del Vendrell vol fer un referèndum sobre la monarquia a través de la reforma constitucional

Regidor del PSC a l'Ajuntament del Vendrell

Regidor del PSC a l’Ajuntament del Vendrell

L’executiva dels socialistes vendrellencs entén que és el moment de reformar la constitució i consultar en referèndum a la ciutadania sobre el conjunt de qüestions que afecten a l’ordre constitucional, inclosa la decisió sobre si l’Estat ha de ser una Monarquia Parlamentària o una República Federal.

L’executiva del PSC del Vendrell entén que davant les circumstàncies excepcionals provocades per l’abdicació del rei Joan Carles, ha arribat el moment de plantejar una renovació en profunditat de l’Estat a través d’una reforma constitucional.

Creiem que és necessari que aquesta reforma sigui fruit d’un procés del qual el conjunt dels ciutadans se’n sentin protagonistes i que resulti en una veritable transformació de l’Estat per a l’aprofundiment de la nostra democràcia. L’executiva del PSC del Vendrell considera que s’ha de consultar en referèndum a la ciutadania sobre el conjunt de qüestions que afecten a l’ordre constitucional, inclosa la decisió sobre si l’Estat ha de ser una Monarquia Parlamentària o una República federal.

Des de les nostres conviccions republicanes, democràtiques i federalistes participarem en aquest debat per superar l’actual bloqueig institucional i contribuir a la construcció d’un nou projecte compartit que permetria la millora democràtica i modernitzadora que necessita el país per sortir de la crisi, tornar a il•lusionar als ciutadans i renovar els pactes entre la ciutadania, les institucions i les diferents nacions d’Espanya.

Pensem, que el mateix príncep Felip hauria de voler legitimar la seva successió a la corona espanyola proposant reformes profundes de la constitució i amb un referèndum en el qual els ciutadans puguem expressar el nostre suport o no a la monarquia com a forma d’Estat.

Anuncios

Acerca de pscvendrell

Treballem per millorar la nostre vila. Aquest espai vol ser un lloc de debat plural i participatiu obert a tots els vendrellencs i vendrellenques. També ens pots trobar a twitter @PSCVendrell i a Facebook, o a la pàgina web www.marticarnicer.cat i a elvendrell.socialistes.cat
Esta entrada fue publicada en Catalunya, El Vendrell, Historia, Kenneth Martinez, Política general, Polítiques socials y etiquetada , , , . Guarda el enlace permanente.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s